OFERTA MENU GALERIA KONTAKT



Menu

W przypadku każdej imprezy ostateczne menu jest uzależnione od szczegółowych ustaleń z klientem.

Kartę dań opracowaliśmy na podstawie 17-sto letniego doświadczenia w organizacji imprez.

przykładowa karta dań:

dania główne:
  1. rosół z makaronem
    ziemniaki z koperkiem
    • kotlet nadziewany pieczarkami
    • kotlet de'volaille
    • kotlet mielony
    • filet w jajku
    • udko pieczone
    • mięso gotowane z rosołu
    • kapusta biała zasmażana
    • bukiet surówek
  2. lody płonące z owocami
  3. flaki
  4. barszczyk czerwony z uszkami
  5. wieprzowina w sosie słodko - kwaśnym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej
  6. tort
  7. żurek z jajkiem i szynką
poprawiny:
  1. solianka
  2. bigos, kotlet schabowy, ziemniaki pieczone
  3. kluski śląskie z mięsem, surówka ze świeżych warzyw
zakąski:
  1. kurczak faszerowany
  2. galantyna na ostro i słodko
  3. schab nadziewany śliwką, morelą, oliwkami
  4. tymbaliki wieprzowe
  5. jajko faszerowane pieczarkami
  6. jajko z majonezem
  7. śledzie po królewsku
  8. śledzie po litewsku
  9. sałatka hawajska
  10. sałatka grecka z serem feta
  11. półmisek wędlin (szynka wp., polędwica, baleron, salami, kabanosy)
  12. pieczywo jasne i ciemne, masło
  13. stół słodko - owocowy
  14. herbata, kawa
  15. napoje gazowane, sok jabłkowy, woda z cytrusami i miętą
dania główne:
  1. rosół z makaronem
    ziemniaki z koperkiem
    • kotlet de'volaille
    • kotlet Wiktoria
    • kotlet szwajcarski
    • nuggetsy
    • schabowy
    • udko pieczone
    • mięso gotowane z rosołu
    • kapusta biała zasmażana / buraczki / marchewka z groszkiem (do wyboru)
    • bukiet surówek
  2. lody płonące z owocami
  3. flaki
  4. barszczyk czerwony z pasztecikiem
  5. gulasz węgierski z kaszą gryczan / filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym z ryżem (do wyboru), sałatka ze świeżych warzyw
  6. tort
  7. żurek z jajkiem i szynką
poprawiny:
  1. solianka
  2. bigos, kotlet schabowy, ziemniaki pieczone
  3. kluski śląskie z mięsem, sałatka ze świeżych warzyw
zakąski:
  1. kurczak faszerowany
  2. galantyna na ostro i słodko
  3. schab nadziewany śliwką, morelą i oliwkami
  4. tymbaliki drobiowe i wieprzowe
  5. jajko z majonezem
  6. jajko faszerowane pieczarkami
  7. jajko z pastą łososiową i kawiorem
  8. ryba po grecku
  9. tortilla vege
  10. śledzie po królewsku
  11. śledzie po litewsku
  12. sałatka  grecka z serem feta
  13. sałatka hawajska
  14. półmisek wędlin (szynka wp., polędwica, baleron, salami, kabanosy)
  15. pieczywo jasne i ciemne, masło
  16. napoje gazowane, sok jabłkowy i pomarańczowy, woda z cytrusami i miętą
  17. stół słodko-owocowy
  18. kawa, herbata
dania główne:
  1. rosół z makaronem / zupa cebulowa / krem z pieczarek
    ziemniaki z koperkiem
    • kotlet szwajcarski
    • kotlet egzotyczny
    • kotlet Wiktoria
    • kotlet de'Volaille
    • kotlet schabowy
    • kotlet szejka
    • kieszonki ze szpinakiem
    • nuggetsy
    • udko faszerowane
    • mięso gotowane z rosołu
    • kapusta zasmażana na słodko / marchewka z groszkiem / kalafior, brokuły  (do wyboru)
    • bukiet surówek
  2. lody płonące z owocami
  3. flaki / wieprzowina po burgundzku
  4. barszczyk czerwony z pasztecikiem i krokietem
  5. karczek duszony w sosie własnym / kotlet staropolski w sosie myśliwskim (do wybory)
  6. kopytka / kluski śląskie / kluseczki półfrancuskie  (do wyboru)
  7. sałatka ze świeżych warzyw
  8. tort
  9. żurek z jajkiem i szynką
poprawiny:
  1. solianka / Zupa meksykańska
  2. bigos, kotlet schabowy, pieczone ziemniaki
  3. kluski śląskie z mięsem, sałatka ze świeżych warzyw
zakąski:
  1. kurczak faszerowany
  2. galantyna na ostro i słodko
  3. schab nadziewany śliwką, morelą, oliwkami
  4. tymbaliki drobiowe i wieprzowe
  5. roladki ułańskie
  6. jajko z majonezem
  7. jajko z pastą łososiową i kawiorem
  8. jajko faszerowane pieczarkami
  9. łosoś wędzony na cieście francuskim
  10. pstrąg faszerowany
  11. ryba po grecku
  12. tortilla z łososiem / vege / z paluszami krabowymi
  13. pasztet staropolski
  14. śledzie pod pierzynką
  15. śledzie po litewsku
  16. sałatka z serem feta
  17. sałatka hawajska
  18. półmisek wędlin (szynka wp., polędwica, baleron, salami, kabanosy)
  19. pieczywo jasne, ciemne, masło
  20. herbata, kawa
  21. napoje gazowane, soki, woda z cytrusami i miętą
  22. stół słodko-owocowy
zamienniki:
  1. zupa krem z pieczarek/ groszku/ brokułów/ marchewki z groszkiem ptysiowym, grzankami lub prażonymi płatkami migdałowymi
  2. rosół z kołdunami
  3. consome (z naleśnikami, mięsem i zielonym groszkiem)
  4. francuska zupa cebulowa z grzankami
  5. wieprzowina w sosie burgundzkim
  6. frytki, smażone kulki ziemniaczane, talarki
  7. deska serów
Sala Weselna "Gracja"
Brzezińska 295
92-776 Łódź

691 866 080
kontakt@gracja-wesela.pl
Gracja @2018 - projekt i wykonanie GEKONET